Dala Tapto 2022

Nu tar vi nya tag!

För er som undrat när nästa Dala Tapto kommer att genomföras kan vi nu lämna ett glädjande besked. Militärmusikfesten kommer att genomföras den 17-19 juni 2021. Hos oss i den arrangerande föreningen Dala Tattoo är planeringen är i full gång och inriktningen är att Dala Tapto fortsättningsvis skall genomföras vartannat år, dvs 2021, 2023, 2025, osv.
I likhet med tidigare år skall Dala Tapto ta tillvara den militärmusikaliska traditionen som kan knytas till Dalarna med de regementen och den militära verksamhet som i århundraden funnits i bygden.
Som bekant bildades det kungliga Livgardet 1521 av de dalkarlar som skyddade Gustaf Vasa. Då regementets 500-årsjubilieum sammanfaller med nästkommande Dala Tapto inriktar vi oss på att ha Livgardet som tema vid föreställningen. Håll ögonen på vår hemsida och vår facebooksida. Där kommer vi löpande att presentera vilka musikkårer, uppvisningsgrupper och gästartister som kommer att förgylla Dala Tapto 2021.
Om ni har några tankar och önskemål om deltagande musikkårer eller frågor i största allmänhet är ni välkomna att höra av er till oss.
Vi ses på Dala Tapto i juni nästa år!

Magnus Westerlund
Överste
Ordförande i föreningen Dala Tattoo