Dala Tapto 2023

trumpet

DALA TAPTO 2025

Hemvärnets Musikkår Dalarna

Hemvärnets Musikkår Dalarna, (tidigare Borlänge), är Sveriges äldsta hemvärnsmusikkår. Bildad 1940, samtidigt som Hemvärnet, har den 83-åriga institutionen blivit en integrerad del av Dalarnas musikliv och förvaltar stolt traditionen efter Kungl. Dalregementets musikkår.

Med omkring 45 medlemmar i åldrarna 18 till 80 år, från stora delar av Dalarna, representerar musikkåren en mångfald av musikaliska talanger och livserfarenheter. Deras gemensamma passion för musik och kultur håller samman gruppen och skapar oförglömliga upplevelser för både musikerna och publiken.

Hemvärnets Musikkår Dalarna är kända för sina återkommande framträdanden som höst- och vårkonserter, Nationaldagsfirande och Stortapto på Rommehed. De har också haft äran att delta i vaktparader och musik vid högvaktsavlösningar på Stockholms slott, vilket är ett återkommande hedersuppdrag.

Musikkåren har även deltagit i internationella evenemang, som när de medverkade vid ”Ystad International Military Tattoo” 2011 och representerade Sverige under ”Nijmegenmarschen” i Nederländerna 2014/2015.

Dirigent Kn Tomas Hellström och Hemvärnstrumslagare Fk Per Granit leder kåren med engagemang och professionalism. Tillsammans skapar de en unik atmosfär av samarbete, kamratskap och musikalisk kreativitet.

Så i sommar när du får möjlighet att uppleva Hemvärnets Musikkår Dalarna, missa inte chansen att njuta av deras musikaliska talanger och ta del av en levande tradition i Dalarnas musikliv.