Dala Tapto 2023

trumpet

DALA TAPTO 2023

Välkommen till Falun för en uppvisning i militärmusik!

Vi kommer att fira vår nation på ett klassiskt vis i Falun!
Dala Tapto 2023 är en militärmusikalisk konsert i Falun med moderna inslag. Du kommer du få uppleva traditionsenlig militärmusik framförd av några av Sveriges främsta musikkårer. Det kommer även vara musketerarkårer som visar upp sitt samstämmiga skytte samt en fartfylld uppvisning av ridande bågskyttar.

För 500 år sedan i år valdes Gustav Vasa till Sveriges konung. Denna viktiga dag i Svensk historia markerar starten av den moderna statens formande. Dala Tapto 2023 tar tillfälle i akt och firar detta historiska arv.

Vi kommer att omvandla ICIW-arena (bandyplanen på lugnet) till en fartfylld plats där musik och historia gifter sig i en underhållande folkfest. Det kommer finnas mat, dryck och fika att tillgå samtidigt som du med dina nära och kära njuter av en militärmusikupplevelse sällan beskådat.

Vill du veta mer om vilka kårer & föreningar som kommer framträda under evenemanget? Du kommer du kunna läsa om detta under fliken ”Deltagande trupper” som kommer uppdateras kontinuerligt med ny information. Vi syns den 17:e Juni!

Välkommen till ett historiskt evenemang i hjärtat av Dalarna!