Dala Tapto 2023

trumpet

DALA TAPTO 2025

Hemvärnets musikkår Uppsala

Hemvärnets musikkår Uppsala, hemmahörande vid Upplands Flygflottilj F16, är en av de totalt 28 musikkårerna inom Försvarsmakten. Grundad 1975, har denna institution blivit en integrerad del av Uppsalas musikliv och fortsätter stolt att föra traditionen av militärmusik vidare.

Med omkring 50 medlemmar från stora delar av Uppland, representerar musikkåren en mångfald av musikaliska talanger och livserfarenheter. Deras gemensamma passion för marschmusik och kultur håller samman gruppen och skapar oförglömliga upplevelser för både musikerna och publiken.

Hemvärnets musikkår Uppsala är kända för sina framträdanden vid militära ceremonier, statsceremoniella sammanhang, offentliga konserter och andra publika framträdanden. De har stolt deltagit vid flera kungliga bröllop, och representerat Sverige utomlands vid flertalet tillfällen. Dessutom är deras årliga vaktparader i samband med högvaktsavlösning vid Stockholms slott ett återkommande hedersuppdrag.

Under ledning av dirigent Markus Jonsson och hemvärnstrumslagare Linnea Skoog, uppvisar kåren en unik atmosfär av samarbete, kamratskap och musikalisk kreativitet. De deltar även i en rad olika evenemang med mindre sättningar, såsom oktett, brassextett och klarinettkvintett.

Så när du får möjlighet att uppleva Hemvärnets musikkår Uppsala, missa inte chansen att njuta av deras musikaliska talanger och att ta del av en levande tradition i Uppsalas musikliv.